-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pondělí 25. února 2013

Nasi goreng


Nasi goreng znamená prostě a jednoduše smažená rýže. Po celé indonésii se s tímto jídlem setkáte v tisíc a jedné variaci. Tady je ta moje oblíbená. Na fotce je moje oblíbená rýže, kterou jsem koupila v opo obchodu (www.opoobchod.cz). Veškeré suroviny byly skvělé kvality, dodání proběhlo naprosto bez problémů. A teď už ke slíbenému receptu. Tahle moje verze je více aromatická, voňavá a méně pálivá. Neobsahuje maso, krevetové chipsy a ani mořské plody. V indonéstii takřka vždy bude obsahoval sambal oelek omáčku - pálivá omáčka z chilli, česneku, pepře, zázvoru a worchesteru. 
Recept popisuji tak, jak mi ho na Bali ukázali, až na ten sambal a kečup. :o)

Na 4 porce potřebujete:

300 g basmati rýže
2 cibule - nadrobno
4 stroužky česneku - prolisované
 1 - 2 velké lžíce koření kari koření (já používám jemný madras)
kousek zázvoru - prolisovaný
3 lžíce oleje - používám slunečnicový
2 lžíce sojové omáčky (spíše sladší druh)
sůl

Nejdříve si uvaříme basmati rýži - propláchneme ji v cedníku a pak ji necháme 20 minut odstát ve studené vodě. Slejeme, propláchneme a na jeden díl rýže dáme 1 a čtvrt dílu osolené vody. Přiklopíme pokličkou a stáhneme plamen. Rýže je hotova za cca 10-12 minut, kdy vstřebá všechnu vodu. Pokud ne, můžeme ji slít. Vždy je dobré ji pak lehce načechrat vidličkou a nechat ji pár minut odpočinout. 

Na oleji opečeme cibuli, za pár minut přidáme česnek, kari a zázvor (silnější povahy právě teď přidají sambal nebo chilli papriku). Necháme chvilku rozvonět a přidáme rýži, kterou za stálého míchání opékáme. Po chvíli ještě vmícháme sojovou omáčku. A jídlo je hotovo.

V indonésii ho dostanete servírované v úhledném kopečku obložené volským okem, špízem s kuřecím masem, arašídovou omáčkou, krevetami a krevetovým chipsem.


QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog