-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pondělí 24. června 2013

Krém z bílé čokolády ochucený bazalkou s jahodami s balsamicovou redukcí



Tenhle dezert je ztělesněním léta. Krém z bílé čokolády s jemnou chutí bazalky, na něm jahody přelité redukcí z balsamica... co víc si ještě přát?

Na 4 menší porce si připravte:
300 ml smetany na šlehání (od 30% výše)
200 g bílé čokolády
svazek bazalky
misku jahod
4 lžíce balsamica
25 g cukru (cca 2 lžíce)

Nejdříve si připravíme krém - smetanu zahřejeme těsně k bodu varu a vložíme bazalku - včetně stonků, smetanu sundáme z ohně a necháme cca 5 minut louhovat. Poté bazalku vyjmeme. Ke smetaně přidáme na kousky nakrájenou bílou čokoládu a za stálého míchání necháme rozpustit. Krém přelijeme do nádob na servírování a necháme vychladit v lednici. Doporučuji skleněné, protože krém je krásně barevně kontrastní vůči jahodám a balsamicové redukci.

Balsamico svaříme spolu s cukrem a dvěma lžícema vody - trvá to asi 5 minut, kdy se nám z této směsi vytvoří hustý sirup. Redukcí přelejeme jahody nakrájené na půlky a necháme cca 30 minut marinovat. 

Vychladlou pěnu zdobíme jahodami a přelijeme redukcí.

Poprvé, když jsem tento dezert dělala použila jsem asi 3 menší stonky bazalky, je to málo, chce to opravdu větší svazek, aby chuť bazalky byla výraznější.

Obdobný experiment s bílou čokoládou a bylinkami je pěna z bílé čokolády s vavřínem.
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog