-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

čtvrtek 20. června 2013

Pavlova se šlehačkou a jahodami



Pavlova je naprosto skvělý a jednoduchý letní dezert. Zvlášť v kombinaci se šlehačkou a jahodami...lehké sněhové pusinky mají měkký a vláčný střed. Oproti pečení celému dortu preferuji si udělat menší pusinky a sestavovat minipavlovy, pusinky totiž při krájení začnou praskat a lámat se. 

Dezert vznikl na počest slavné primabaleríny Anny Pavlové, pro kterou ho vytvořil šéfkuchař hotelu ve Wellingtonu. K vytvoření dezertu ho prý inspirovala baletní sukní. Pavlova se tradičně zdobí šlehačkou a ovocem dle chuti. Kakao použité v tomto receptu je trochu navíc - vytvoří ale krásné mramorování.

Pusinky si můžete vyrobit dopředu a skladovat ji ve vzduchotěsné nádobě několik dní. Po dozdobení ovocem a šlehačkou ji rovnou podávejte. Inspirovala jsem se zde.

Recept na pusinky (cca 20 kousků pusinek - sestavíte asi 6-7 dortíků):
4 bílky
200g moučkového cukru
1 lžička kakaa
1 lžička kukuřičného škrobu
2 lžičky balsamica

Troubu předehřejeme na 120 stupňů, plech vyložíme pečícím papírem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme všechen cukr. Vmícháme kukuřičný škrob a balsamico. Přidáme kakao a lehce zamícháme, čímž vytvoříme jemné mramorování. Cukrářským sáčkem na pečící papír nastříkáme kola o průměru 10 centimetrů. Pečeme 30 minut. V průběhu pečení troubu neotvíráme, aby nám pusinky nespadli. Po upečení necháme zchladnout a poté sestavíme dortíky.  

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog