-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

středa 19. června 2013

Raw pohanková kaše s jahodami



Skvělá bezlepková snídaně z pohanky. Pohanka se v českých zemích začala pěstovat už ve 12. století, dneska je takovou popelkou a to je trochu škoda, pohanka má skvělou oříškovou chuť, rychle se připraví a obsahuje 18 různých aminokyselin, měď, selen, zinek a vitamíny skupiny B, vitamín C a E. 
Pohanka obsahuje velké množství rutinu, což je látka zpevňující cévní stěny. Její konzumace se tedy doporučuje každému, kdo trpí na křečové žíly či na vysoký tlak. Pohanka dále obsahuje cholin, který pomáhá regenerovat jaterní buňky. Lysin, který je obsažen taktéž v pohance, zase napomáhá v boji proti hereptickému viru, takže pokud trpíte na opary, zařaďte pohanku do svého jídelníčku.
Tahle snídaňová kaše je "pure" pohanka. Recept na kaši, která je trochu méně pohanková a více banánovo-ořechová naleznete zde

Na dvě porce si připravíme:
hrnek pohanky
lněné semínko
med
ovoce na dozdobení 

Pohanku namočíme přes noc do vody, ráno slijeme a rozmixujeme spolu s medem a lněným semínkem.
dozdobíme ovocem. Doporučuji nějaké čerstvě utržené ze zahrady. 



QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog