-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

úterý 18. června 2013

Studená okurková polévka s mátou



Nejlepší večeře do těchto tropických dnů, ledově vychlazená okurková polévka s mátou a jogurtem. Co víc si dnes při 34 stupních přát? 


Na 4 porce polévky je potřeba:
2 okurky
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
lžíce másla
litr zeleninového vývaru
svazek máty
300 ml hustého bílého jogurtu





Okurku oloupeme, rozkrojíme podélně napůl a lžící vydlabeme semena, a zbytek nakrájíme na kousky, ty posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Okurky omyjeme a osušíme. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a česnek. Po dvou minutách přidáme okurku, zalijeme vývarem a přidáme i svazek máty - i se stonkem, před mixováním ji z polévky budeme vyndavat. Povaříme dvě až tři minuty, poté odstavíme z ohně a necháme kompletně vychladnout. Vyndáme mátu a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme bílý jogurt a dle chuti můžeme ještě dopepřit či dosolit. Zdobíme snítkou máty. Podáváme ledově vychlazené.


Vyzkoušejte taky polévku gazpacho, která se podává studená (varování lodi červeného trpaslíka: tahle informace může změnit váš život).


QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog