-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

středa 5. června 2013

Těstoviny s čerstvým špenátem a avokádovou omáčkou



Není nad to najít ve výprodeji zeleniny zralé avokádo! Pěkně měkký a žluťoučký plod hruškovce přelahodného (ano, to je opravdu botanický název pro rostlinu plodící avokáda). Avokádo je ovoce obsahující velké množství nenasycených mastných kyselin, vitamínu E, C a vitamínu skupiny B. Jeho konzumace se doporučuje všem lidem vystaveným velké fyzické zátěži, lidem v rekonvalescenci a lidem trpícím únavou. Látky obsažené v avokádu také snižují hladinu inzulinu v krvi.

Najdeme v něm mnoho monosacharidu manózy. Manóza je formou sacharidu, který je okamžitě využíván naším mozkem jako zdroj energie, přispívá tedy k psychické pohodě.
Avokádo je skvělé nasladko i naslano. Avokádo je hlavní složkou tradiční mexické omáčky - guacamole. Můžete ho ale přidat do salátu, do pomazánek... 





Nebo můžete vyzkoušet tuto avokádovou omáčku na těstoviny:

Na 2 velké porce:
odpovídající množství těstovin
hrst čerstvého špenátu
1 avokádo
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
hrst kešu ořechů
čerstvé bylinky dle chuti - cca hrst (použila jsem mateřídoušku, dobromysl a tymián)
2 lžíce citronové šťávy
pepř
sůl
černý sezam

Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny. V mixéru rozmixujeme nahrubo avokádo, kešu, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Hotové těstoviny promícháme se špenátem, avokádovou omáčkou a a pokud máme - posypeme černým sezamem.
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog