-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pondělí 8. července 2013

Rybízový koláč se sněhem



Sezóna jahod v mé zahradě skončila a začala další sezóna taková o něco více pikatní a kyselejší - rybízová. Zraje rybíz červený, bílý i černý. Recept na rychlý rybízový koláč. Recept je převzat a upraven z blogu Laskominy od Mariny.

Na koláč budete potřebovat:

3 vejce

50 g másla
100 g hnědého třinového cukru


200 g moučkového cukru

250 g polohrubé mouky
lžičku vanilkového extraktu
2 lžičky prášku do pečiva
5 lžic mléka
3 lžíce horké vody (nesmí být vařící)
1 kg červeného rybízu zbaveného stopek


Troubu rozehřejeme na 200 stupňů, máslo necháme rozpustit a mouku prosijeme s práškem do pečiva. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Nejdříve vyšleháme do pěny žloutky s horkou vodou, postupně zašleháme 100 g cukru, vanilkový extrakt a mouku s práškem do pečiva. S těstem pracujeme opatrně, aby zůstalo krásně nadýchané.
Těsto rozetřeme do formy na koláč. Pečeme v předehřáté formě cca 15 minut.

Mezitím si vyšleháme bílky se solí a po troškách do nich zašleháme moučkový cukr. Do sněhu lehce vmícháme rybíz. Sníh s rybízem naneseme na předpečené těsto, teplotu trouby snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších cca 20 minut. 

Jaký je váš nejoblíbenější recept na rybízový koláč? 
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog