-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

středa 28. srpna 2013

Daring bakers challenge srpen 2013: Mawa cake




Srpnová Daring bakers challenge mne více než potěšila. Celou ji připravila Aparna z blogu My diverse kitchen a připravila pro nás jako výzvu jeden koláč a na výběr ze dvou druhů sušenek. Udělat mawa cake bylo povinné a to je dobře, myslím, že bych dobrovolně nestála dvě hodiny u plotny a nemíchala mléko (no dobře stála). Mawa cake - tradiční indický koláč, který je nádherně ovoněn kardamonem. Nejpracnější na na tomto koláči je vytvořit základní přísadu do tohoto koláče, kterou je khoya. 
Khoya..3 hodiny míchání a modlení
Khoyu vyrobíte dlouhým odpařováním plnotučného mléka v pánvi na mírném ohni. Celou dobu se modlíte, ať se to nespálí. Výsledkem je lehce hmota konzistence hustého jogurtu, která chutná přesně jako škraloup z mléka. Z litru mléka vznikne asi malá miska khoyy. Během celé přípravy jsem ještě upekla cheesecake. Protože ze začátku není třeba tolik mléko hlídat, je vhodné si najít poblíž mléka ještě jinou zábavu.  Zato ke ke konci už je to celkem adrenalin.


Na mawa cake si připravte:

Hotovou khoyu ( výchozí surovinou je litr plnotučného mléka), vhodné připravit si den předem
120 g másla
280 g cukru
3 vejce
5-6 tobolek kardamonu
260 g hladké mouky
1 čajovou lžičku prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
2 lžičky kukuřičného škrobu
semínka z jednoho vanilkového lusku
mandle/kešu na ozdobu

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Připravte si formu na koláč ( průměr 20 cm), stačí jí vymazat dno. Máslo ušlehejte s cukrem a khoou, po jednom zašlehejte vejce, poté i mléko a vanilku. Smíchejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, kardamon a sůl. Obě směsi promícháme a nalijeme do formy. Povrch koláče ozdobíme ořechy. Pečeme do zlatohněda cca hodinu, pokud by vám koláč zlátnul příliš rychle překryjte ho hliníkovou folií. Po vyndání nechte koláč asi čtvrt hodinky odpočinout a až pak ostraňte boky formy a nechte kompletně vychladnout.


QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog