-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

úterý 29. října 2013

Dýňové máslo s jablky a kokosem



Poprvé jsem o dýňovém másle četla u Lenky Požárové, poté na idnes.cz a naposledy u Kačky Žvýkačky a protože nadúroda dýní přímo volá po nových receptech, prošla jsem pár receptů na webu a dala dohromady tuhle variantu s jablky a kokosem. Taková moc dobrá zase trochu jiná marmeláda.

Suroviny uvádím od oka, protože čistě na vaší chuti, jak si máslo doladíte cukrem a kořením.
Výchozí suroviny jsou:
půlka dýně hokkaido
3 menší jablka nakrájená na kostky
2 lžíce kokosového oleje
půl hrnku kokosu
půl lžičky drceného hřebíčku
lžička zázvoru
lžička skořice
čtvrt lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
hnědý cukr či med - použila jsem asi 4 lžíce

Dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme. Půlku dýně dáme péci do trouby (200 stupňů cca 40 minut), až je dýně měkká, necháme vychladnout a dužinu vydlabeme. Na kokosovém oleji opečeme jablka spolu s dýňovou dužinou. V případě potřeby podlejeme trochou vody a dusíme cca 10 minut. Poté nemilosrdně vše rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme trochu cukru spolu s kořením dle chuti. Vaříme do zhoustnutí, poté přidáme kokos a eventuálně ještě dochutíme cukrem.
necháme vychladnout. Uchováváme v ledničce, trvanlivost by měla být cca týden, jistojistě vám mohu potvrdit dva dny:o). 
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog