-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

úterý 1. října 2013

Risotto s červenou řepou, kozím sýrem a mateřídouškou



Risotto s červenou řepou, není nic červenějšího. Rychlé, skvělé a jednoduché. Kozí sýr nevynechávejte, bez něj to prostě není ono. A navíc toho sýra stačí opravdu malý kousek na každou porci, klidně použijte nějaký čerstvý kozí sýr. Není třeba hned začít shánět caprino (sýr typu pecorino, ale z kozího mléka). Mateřídoušku naopak bez rozpaků nahraďte čerstvým tymiánem. Vařila jsem od oka a nevážila přesně použité suroviny (zejména rýži/vývar), tak při vaření použijte klasický selský rozum:o).
Na dvě porce si připravte:
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 střední cibuli nakrájenou nadrobno
1 střední pevnou řepu nakrájenou na drobné kostičky
2-3 hrstky kulatozrnné rýže (používám arborio)
cca 300 - 500 ml zeleninového vývaru
50g kozího sýra
několik snítek čerstvé mateřídoušky

Olej rozehřejeme v hlubokém hrnci a na něm několik minut opékáme řepu a cibuli. Mezitím přivedeme k varu zeleninový vývar. Kzelenině přidáme rýži a zalijeme sběračkou zeleninového vývaru a za průběžného míchání necháme absorbovat. Přidáváme vždy menší množství vývaru, dokud rýže není uvařená na skus (cca 20-25 minut), rýže by měla veškerou tekutinu absorbovat. Do rýže přidáme máslo, čerstvě mletý pepř a sůl dle chuti, dobře promícháme, risotto přikryjeme pokličkou a necháme tři minuty odpočinout. Podáváme s měkkým kozím sýrem a čerstvou mateřídouškou.

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog