-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

úterý 29. října 2013

The daring bakers challenge October 2013: Savory pot pie



Říjnová výzva daring bakers měla název Savory pot pie, jednoduše přeloženo jako slaný koláč z hrnce. namísto jednoho hrnce jsem použila formu na muffiny a upekla několik malých koláčků. Těsto jsem použila stejné jako v základním receptu a náplň, která kombinovala kuřecí maso, zeleninu a omáčku nahradila mojí oblíbenou podzimní kombinací řepa - tymián - kozí sýr.
Na těsto (které je mimochodem skvělé) si připravíme:
490g hladké mouky
lžíci hnědého cukru
1,5 lžičky soli
285g vychlazeného másla
240 ml co nejstudenější vody

V míse promícháme mouku, cukr a sůl. Ke směsi nastrouháme studené máslo a promícháme. Nemícháme nijak důkladně, aby nám máslo neroztálo. Přidáme hrnek ledové vody a vytvoříme z těsta kouli, kterou dáme odležet alespoň na hodinu do ledničky.

Na náplň si připravíme:
4 menší oloupané a nahrubo nastrouhané řepy
2 cibule nakrájené nadrobno
lžíci oleje
tymián
kozí sýr
sůl a pepř dle chuti

Na pánvi opečeme cibuli, přidáme k ní řepu a lehce podusíme. Dle chuti dochutíme tymiánem, solí a pepřem.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky. Z těsta vyválíme asi půlcentimetru širokou placku, vykrájíme kusy těsta, velké tak aby vyplnili vždy důlek na muffin a okolo nám zbylo dost těsta ještě na přikrytí celé náplně. Jednotlivé muffiny plníme směsí červené řepy, na ní dáme kus sýra a překryjeme těstem jako pokličkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 40 minut. 


QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog