-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

sobota 2. listopadu 2013

Celerová remuláda



Remuláda je studená omáčka, jejíž hlavní součástí je majonéza. Celerovou remuládu jsem objevila někdy v roce 2010 či 2011 v Apetitu. A od té doby jsem ji "adoptovala" a  s menšími úpravami za stálici kuchyně. Zkoušela jsem celer nastrouhat najemno, na hrubo, nakrájet julienne, či nahrubo. Musím říci, že ač julienne jsou nejpracnější, jsou zároveň i nejlepší.
Musím se přiznat, že si remuládu dělám z půlky celeru, což je tak přesně na velkou večeři pro dva, proto, čím více lidí chcete pohostit, tím více celeru i ostatních surovin použijte.

Na velkou mísu remulády potřebujeme:

půlka celeru - oloupaného, nakrájeného na julienne (nudličky o tlouštce cca sirky)
šťáva z půlky citronu
100 ml majonézy
2 kyselé okurky nakrájené nadrobno
2 žloutky
lžičku hořčice
sůl a pepř dle chuti
vlašské ořechy na ozdobu

Nakrájený celer pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědl. Žloutek smícháme s majonézou, a hořčicí, dobře promícháme s celerem a nadrobno nakrájenými okurkami.
Podle chuti můžeme ještě dosolit či dopepřit.
Na chléb dáme remuládu a ozdobíme vlašskými ořechy.

Někdy přidávám do remulády i čerstvé bylinky.

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog