-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pondělí 17. února 2014

Arancini



Arancini znamená v italštině malé pomeranče, takže vlastně takové pomerančíky. Ač mně při vyslovení tohoto slova napadá nějaká kombinace pomerančů s hořkou čokoládou a mandlemi, tohle jídlo za a) nemá s pomeranči vůbec nic společného a za b) se jedná v podstatě o plněné rýžové koule, obalené ve strouhance a usmažené. Existuje mnoho variant, vyzkoušela jsem tu nejrychlejší a nejjednoduší. Původem toto jídlo ze Sicílie, kde ho v mnoha variacích naleznete jako součást běžného pouličního občerstvení.
Samozřejmě můžete se rozhodnout, že si chcete dát arancini, udělat den předem risotto nechat ho vychladnout a v následujícím dnu naplnit, obalit a usmažit. Ale mnohem lepší je si jeden den dát skvělé risotto a následující už jen z připravených přebytků (i když v mém případě jsem je musela před dojedením hájit vlastním tělem) a následující den udělat tyto pomerančíky. 
Když už jsme u těch přebytků - znáte iniciativu zachranjidlo.cz?

Základem pro arancini je risotto. Takže si uvařte risotto dle vlastní chuti (inspirace zde) a nechte ho vystydnout. 
Na náplň potřebujete kousek mozzarelly - dle množství risotta.
bílek - lehce našlehaný vidličkou
směs strouhanky a hladké mouky (1:1)

Z risotta uděláme kouli, kterou naplníme kouskem mozzarelly. Tyto koule obalíme v bílku a poté i ve směsi strouhanky a mouky. Ve vyšší vrstvě oleje usmažíme do zlatova.
Jíme ještě teplé.

Nebojte se experimentovat jak s risottem, tak s náplní. Zkuste třeba k mozzarelle přidat bešamel, špenát, hrášek nebo jinou zeleninu, či bylinky.
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog