-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

úterý 10. června 2014

Omelletes aux cébettes (prostě omeleta s jarní cibulkou)



Nevím, zda je to tím tropickým vedrem, ale už jsem zase začala listovat mojí oblíbenou kuchařkou Provence od Gui Gedda a Marie-Pierre Moine. V obchodě jsem ji neodolala kvůli nádherným fotkám a na prvním pohled jednoduchým receptům. Po prvním domácím prolistováním jsem si říkala, že to je vlastně jen o rajčatech, paprikách a další zelenině a vlastně že nevím, zda ty čtyřistovky za knihu sic s nádhernými fotkami, ale recepty typu smícháme nakrájená rajčata s nakrájenou cibulí a máme rajčatový salád s cibulí za to stály.  Ale pak jsem objevila u každého receptu takové malé kouzlo, jednou rajčata nejdříve nechat vypotit, poté trochu jiný poměr surovin, než jsme tady ve Střední Evropě zvyklí... V tom je tato kuchařka nádherná. Jen je třeba ji vytahovat pouze ve vrcholné sezóně zeleniny, jinak výsledek nebude stát za nic. Prostě zralé rajče ničím člověk nenahradí. A pokud je zralé rajče základním stavebním kamenem celého receptu, tak bez něj to prostě nejde.

Pro dnešní oběd jsem si vybrala recept z této kuchařky na omeletu s jarní cibulkou, skvěle zasytila, ale nezpůsobila mi odpolední "gastrokoma".

Na dvě větší porce si připravte:
6 vajec
5 jarních cibulek
dvě lžíce oleje
sůl a jemně mletý pepř
20 g másla

Cibulku dobře omyjte a nakrájejte na malé kousky, které za stálého míchání orestujte na lžíci oleje do změknutí - cca 2 minuty. Jarní cibulku necháme okapat na cedníku. Vejce osolíme, opepříme a promícháme s jarní cibulkou - a teď přichází to kouzlo (kouzlo č.1), celou směs necháme půl hodiny odležet. Díky tomuto kroku vejce získají lehkou cibulkovou příchuť. Na menší pánvi v (cca 20-25 cm v průměru) rozehřejeme lžíci oleje a směs vajec a cibulky vylejeme na pánev, tak aby byla cibulka rovnoměrně rozložená. Jakmile vejce ztuhnou, lehce pomažeme povrch omelety máslem (kouzlo č.2), nakrájíme na klínky a ihned podáváme. Můžeme doplnit pečivem, či salátem. 

Tento blog můžete sledovat také přes facebookgoogle plus, na pinterestu nebo na instagramu
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog