-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pátek 4. července 2014

Co s poslední miskou jahod? (Jahody+halva+šlehačka)



Tak už je to tady, stejně jako u rebarbory, tak i u jahod sezóna končí. A co s tou poslední miskou jahod? Jak si je užít? Jak to zařídit, aby tato derniéra jahod byla dostatečně důstojná? Smoothies a ranních kaší už bylo dost, mým favoritem pro tohle léto je kombinace jahod, šlehačky a halvy. Halva, někdy psáno chalva, viděla jsem už i halava, nebo halawi je tradiční sladká pochoutka, kterou naleznete od Balkánu po Indii. V Čechách narazíte zejména na tu z Turecka, Izraele nebo Bulharska. Halva může být buďto sezamová, nebo semolinová. Často je dochucena ořechy, sušeným ovocem, kakaem... Halvu nakoupíte v obchodech se zdravou výživou, v čajovnách, nebo v dobře zásobených supermarketech. 
Pro tento recept použijte klasickou sezamovou halvu. Já zvolila tu moji nejoblíběnější - vanilkovou.

Na jednu porci si připravte:
misku jahod - očištěných, nakrájených na kousky
3 lžíce čerstvě ušlehané šlehačky (nebo zakysané smetany, či jogurtu)
50 g halvy (cca půl tyčinky) - nadrcené na kousky

A pak už jen dle vaší libosti misku sestavte, mně nejvíc chutná si jednotlivé ingredience nemíchat a jen tak si kousky jahod máčet do šlehačky a pak do halvy.

Tak a teď už se zase můžu začít těšit na sezónu jahod!


QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog