-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pondělí 27. dubna 2015

Balsamiková výzva: Špaldová galette s červenou řepou




Jako poslední recept balsamikové výzvy jsem vybrala galette s červenou řepou, protože červené řepě prostě balsamiko vysloveně sluší. Jejich sladké souznění podtrhuje jemná ořechová chuť galettky z celozrnné špaldové mouky s parmezánem. Tohle těsto je tak dobré, že bych z něj klidně jen vykrájela sušenky a jedla ho jen tak. Galette je původem z Francie a je to koláč, který je vytvořen tak, že se na těsto naklade náplň a poté se okraje těsta přehnou kousek ke středu. Díky křehkému těstu jsou okraje krásně křupavé.

Na těsto budete potřebovat:
300g špaldové mouky
220g studeného másla
80g nastrouhaného parmezánu
špetka soli
trocha mletého pepře

Na náplň:
100g ovčí fety
2 střední červené řepy
4 lžíce balsamikového krému Papadimitriou

Kouzlo křehkého těsta spočívá v tom, že ho budete zpracovávat, co nejkratší dobu. Máslo můžeme rychle nastrouhat nahrubo, smíchat s moukou, parmezánem, solí a pepřem. Přidáme ledově vychlazenou vodu - 2- 4 lžíce, čím méně, tím lépe, jde nám o to, aby v těstě zůstaly kousky másla, které budou při pečení lístkovat. Těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut do ledničky. Mezitím si nakrájíme řepu a fetu. Řepu jsem krájena pomocí škrabky na citrusovou kůru na dlouhé nudličky. Můžete ji také nastrouhat, či nakrájet na tenké plátky. 
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Nakrájenou řepu smícháme s balsamikem. Těsto rozdělíme na dvě části, každou z nich rozválíme dotenka mezi dvěma potravinářskými foliemi, na něj rozdrobíme fetu a jako poslední poklademe červenou řepou. Okraje těsta přehrneme směrem do středu. Pečeme dokud nám nezezlátnou okraje asi 30 - 40 minut. 





QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog